Trófeakiállítás Koppánymonostoron

Trófeakiállítás Koppánymonostoron

Komárom környéki vadászok gyűjteményéből tartottak seregszemlét

A vadászhimnnusz dallamaival nyílt meg a Trófea kiállítás Koppánymonostoron, a komárom-környéki vadászok gyűjteményeiből.

Az első trófeakiállítást 2010-ben tartották meg, Zsédenyi Gábor szervezésében. A rendezvény üzenete akkor is, és most is: vigyázzunk féltve őrzött kincsünkre, a természetre.

A résztvevőket Czita János alpolgármester köszöntötte, aki a megnyitó beszédében elmondta, hogy a magyarországi vadállomány világhírű, hiszen itt tartották az 1971-es világkiállítást, mely ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország a vadászatban nagyhatalom.

Magyarország "...olyan genetikai értékű vadállománnyal rendelekzik, ami párját ritkítja a Földön. Nekünk, mai magyar vadászoknak az a feladatunk, hogy megőrizzük azt a kincset, amit ránk bíztak az őseink és azt a vadállományt amit gondozunk, nevelünk... átörökítsük az utókor számára."

A rendezvényen, Szalai Árpád, az Országos Magyar Vadászkamara KEM Területi Szervezetének elnöke is beszédet mondott.

"Kiemelten fontosnak tartom, hogy a nem vadászó népesség felé, igyekezzünk bemutatni a vadászat szépségét és a vadgazdálkodás, mint szakma fontosságát. Ugyancsak nagy jelentőségű a fiatalok ismereteinek bővítése, érdeklődésük felkeltése a vadászat iránt."

"A természet hatással van lelki életünkre, a természetért mindannyiunknak sokkal többet kellene tennie" - mondta Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke, aki szintén a köszöntők soraiban szerepelt.

A résztvevők a továbbiakban meghallgathatták az Országos Magyar Vadászkamara KEM Területi Szervezet Vadászkürt Együttesének műsorát, majd Nagypál Zoltán, okleveles vadgazda-mérnöktanár előadását, "Vadászatról, nem csak vadászoknak" címmel.

Ezután került sor a DUNA MENTI ERDŐK ÉS ÁRTEREK TERMÉSZETI VILÁGA című kiállítás megnyitójára, Nagy Anikó Veronika és Tarr Gergő természetfotósok képeiből.

Fehér Péter, okleveles vadgazda mérnöktanár szarvasbőgés bemutatót tartott, majd Pénzes László és Krug Tibor, helyi madarászok, "Madarat tollárról" című előadása következett.

A nap során a látogatók megkóstolhatták az üstben főzött szarvas és vaddisznó pörköltet, megcsodálhatták Dr. Kun Edit és M. Horváth Anna festőművészek kiállított alkotásait, a komárom-környéki vadászok által bemutatott trófea tárlatot,a "Vadkaland" kreatív öko-játszóház pedig a legkisebbeknek nyújtott feledhetetlen élményeket.

Vissza