Átadták a Kistáltos Óvoda játszóterét

Átadták a Kistáltos Óvoda játszóterét

A korábban 2-es számú óvodának nevezett intézmény a magyar népmesei világ nyomán épp 20 éve vette fel a Kistáltos nevet.

Az óvodába járó gyerekek az új játszótéren ünnepelhették a jeles évfordulót.

A kicsik zenés-táncos műsora után Nagy Ágnes intézményvezető szólt a jelenlévőkhöz.

-Amint az nevelési programunkban is olvasható annak idején azért döntöttünk a jelenlegi intézménynév mellett, mivel szándékuk szerint a hozzánk járó gyermekek "kis táltosokként", szabadon és aktívan vesznek részt a világ megismerésében. Óvodánk nagy hangsúlyt fektet a játékos nevelésre, tanításra, tanulásra, a mesélésre, a verselésre, az énekes játékra, a zenére, a külvilág tevékeny megismertetésére, az ábrázolásra és a kézimunkára, valamint legkülönfélébb mozgásformákra – mondta az óvodavezető, aki mindemellett az intézmény múltjáról, jelenéről, és az óvodai hétköznapokról is beszélt.

Dr. Molnár Attila polgármester mindenek előtt az óvodai dolgozók a komáromi családok érdekében végzett szolgálatát köszönte meg, majd hozzátette:

- Városunkban három év alatt három milliárd forintot fordítunk intézményeink korszerűsítésére. Saját költségvetésünkből újítjuk fel valamennyi óvodánk és bölcsődénk játszóudvarát. A Színes Óvodában, és a Gesztenyésben már korábban megtörtént az átadás. A gyerekek várhatóan még az idén birtokba vehetik a Csillag és a Tóparti Óvoda új játékait is. Új tematikus játszótér épül még a Jókai ligetben, a leendő szolgáltatóház mellé a volt Raksped udvarban, valamint a volt laktanya területén is. Ez évtől pedig az önkormányzat átvállalta valamennyi óvodás és bölcsődés étkezési díját is, mert nekünk Komárom az első – fogalmazott a városvezető.

A jubileumi program az intézmény támogatóinak odaítélt oklevelek átadásával ért véget.

Galéria

Vissza